Belföld

2016.12.02. 19:52

Füst miatt leállították a 4-es metrót a Szent Gellért tér közelében

Budapest - Leállították a 4-es metrót a Szent Gellért tér közelében péntek este, mert az utasok füstöt észleltek. Az embereket kikísérték az állomás felé - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta: vélhetően a metró füstölt, de a kiérkező tűzoltók már csak enyhe füstöt észleltek.

A metró a Szent Gellért tér és a Fővám tér között, előbbitől mintegy húsz méterre állt meg. Biztonsági okokból mindkét állomást és a szerelvényt is kiürítették.

Az utasokat, 122 embert részben tűzoltói segítséggel kikísérték a Gellért tér felé az úgynevezett mentőjárdán, amely két állomást köt össze és egy szinten van a szerelvény ajtajával - tudatta a szóvivő.

Senki nem sérült meg - közölte Kisdi Máté, hozzátéve: vizsgálják az eset körülményeit.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta: a 4-es metró helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár áramellátási hiba miatt.

Hozzáfűzték: a Szent Gellért téren útszűkületre kell számítaniuk a Műegyetem rakpart felé tartóknak, a Nagytétény felé közlekedő 133E autóbusz pedig nem érinti a Szent Gellért tér és a Budafoki út/Karinthy Frigyes út megállót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!