Belföld

2017.07.07. 17:58

Bővülnek a lehetőségek - megújulnak a Kádár-kockák

BUDAPEST A Miniszterelnökség tervei szerint a jövőben a családi otthonteremtési kedvezmény felét fel lehetne venni lakásfelújításra, a súlyos munkanélküliséggel küzdő megyékben pedig a használt lakásra fordítható csok összegét megemelnék, akár meg is dupláznák.

Mediaworks-összeállítás

Tasó László, a Miniszterelnökség tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkára a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsorában elmondta, a vidék felzárkóztatásának kulcsa az otthonteremtés. Az államtitkár megerősítette: a kormány tervezi a vidéki otthonteremtési kedvezmények rendszerének kiterjesztését, például úgy, hogy a csok felét fel lehessen venni lakásfelújításra. Emellett a súlyos munkanélküliséggel küzdő megyékben lényegesen megemelnék, akár meg is dupláznák a használt lakásokra fordítható csok összegét.

Tasó László szerint a Modern Városok Program után - mellyel a vidéki nagyvárosok fejlődését segíti a kormány - a következő lépés a kisebb települések felzárkóztatása lesz. A kistelepülések fejlesztési stratégiáját ősszel fogadhatja el az országgyűlés, a 2018-as év a felkészülésről fog szólni, a tényleges megvalósítás 2019-ben kezdődik majd. Tasó László beszélt arról is, hogy hamarosan megkezdődik a vidéki ingatlanfelújítási program. Az úgynevezett Kádár-kockák - jellemzően 10-szer 10-es lakások, sátortetővel - megújítása 2019-ben indul, az ilyen házak hőszigetelésére, tetőkorszerűsítésére és a nyílászárók cseréjére is lehet majd támogatást nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!