Belföld

2016.05.24. 18:15

Európa legszebb főtere - Siófok virágba borult

Siófok - A város főtere tavaly kiérdemelte az Európa legszebb főtere díjat, de nem csak a színpompás virágosításnak köszönhetően.

Tóth B. Zsuzsa

Az elismerés előzménye, hogy 2014-ben a város a Virágos Magyarországért versenyen mint a legszebb város ért el ezüst minősítést.

A díj odaítélésekor azonban nem csupán a város virágosítását vette figyelembe a zsűri, hanem egyebek mellett a fenntarthatóságot, turizmust, fejlesztési terveket ugyancsak értékelte.

A város főtere tavaly elnyerte az Európa legszebb főtere díjat
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Siófok elindulhatott így az Entente Florale Europe nemzetközi megmérettetésen, amelynek zsűrije a Legszebb főtér különdíjat adta a városnak az európai országok indulói közül. Többéves fegyelmezett munka eredménye a díj, ugyanis már 2011-ben elkezdték a mai Fő tér kialakítását. Mostanra egy impozáns, lezárt főtere van a városnak, korzóval.

Megújult a könyvtár, a víztorony, a bevásárlóközpont megépülésével pedig egységes kerete lett a Fő térnek. A város idén is indul a virágosítási versenyen.

Címkék#siófok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!