Belföld

2016.08.29. 11:55

A dráma tovább folytatódik Hegyeshalomnál - Továbbra is nagy nehézségek árán halad a forgalom a határnál

Hegyeshalom - Hegyeshalom határátkelőnél Ausztria által kezdeményezett szúrópróbaszerű határellenőrzések mára már mindennapossá váltak, nem kis bonyodalmat okozva az oda tartóknak.

Forgács Ádám

Legyen szó a megélhetésükért ingázó vendégmunkáskoról, a nyáron hazánkba utazó turisták hazatéréséről vagy a tranzitforgalomban araszolókról, mindenkinek bosszúságot okoz az osztrák ellenőrzés. A megnövekedett forgalom miatt a határátlépési pontnál történő áthaladáskor több órás torlódásra kell számítani. Hétfőn délelőtt a várakozó gépkocsisor hossza meghaladta a nyolc kilométert is, mely délutánra a felére csökkent.

Fotó: Forgács Ádám

A tájékozottabb sofőrök, illetve a helyiek az úgynevezett „kishatár” felé próbálják megkönnyíteni a kijutást, így azonban újabb dugók alakulnak ki, lebénítva Hegyeshalom közlekedését.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a gépjárművezetőket hogy fokozott figyelemmel használják az autópályát, indulás előtt pedig a rendőrség honlapjának határinfó oldalán, vagy a Hegyeshalmi határátlépés információ néven az interenetes közösség által létrehozott Facebook fórumon tájékozódjanak arról, hol érdemes átlépni a határt, hol a legrövidebb a várakozási idő.

Címkék#hegyeshalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!