Belföld

2016.09.15. 13:06

A Casablanca újra a magyar mozikban

Budapest - Visszatér a magyar mozikba szeptember 22-étől Kertész Mihály (Michael Curtiz) három Oscar-díjat nyerő Casablanca című 1942-ben készült filmje, amelyet a Pannonia Entertainment kultikus filmeket újra mozivásznon bemutató sorozatának eddigi legrégebbi alkotásaként láthat a közönség számos városban.

A Pannonia Entertainment közleménye szerint az alkotást kiváló képminőségű, digitálisan restaurált kópiáról, eredeti nyelven és magyar felirattal vetítik a mozik többek között Szegeden, Pécsett, Szolnokon, Kaposváron és Miskolcon.

A Humphrey Bogart és Ingrid Bergman felejthetetlen alakításával készült film Budapesten kizárólag a Puskin Moziban lesz műsoron, ahol szeptember 18-án, a mozi 90. éves ünnepi rendezvényén premier előtt is levetítik. A díszbemutató szeptember 20-án este szintén a Puskin Moziban lesz.

Ugyancsak szeptember 20-án veszi kezdetét az Uránia Nemzeti Filmszínházban a színházi előadások mozi közvetítéseinek őszi-téli évada, az idei Shakespeare-emlékév jegyében elsőként az elismert színész-rendező, Kenneth Branagh színtársulatának Rómeó és Júlia produkciója lesz látható a londoni Garrick Színházból, később pedig a Royal Shakespeare Company és a londoni Globe Színház előadásait is meg lehet majd tekinteni - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!