Belföld

2016.03.22. 17:48

Februárban halálra mart egy asszonyt, ma már kezes bárány lett Hannibál

Békésen él a többi állattal és barátságos az emberekkel Hannibál, a staffordshire terrier kutya, amely februárban halálra mart egy asszonyt Nádasdladánynál egy tanyán. A napokban az Országos Állatvédőrség Alapítvány vette magához.

Kovács Erika

– Négy–öt tagú kutyafalkában él Hannibál az állatvédőrségnél, és ha úgy adódik, minden alkalommal megadja magát a többieknek, semmilyen agressziónak még csak a jelét sem mutatja – beszélt a kutya mindennapjairól Tornóczky Anita, az alapítvány vezetője.

Tornóczky Anita, az állatvédőrség vezetője Hannibállal

Mint mondta, a kutya neki is rendszerint hanyatt dobja magát, bújik hozzá, békésen és szívesen fogadja az ember közelségét is. Anita a közelmúltban vitte el az állatot a székesfehérvári ebrendészeti telepről, ahova került az eset után, és miután a rendőrség feloldotta a zár alá vételt és a kutya gazdája is lemondott róla. Az állatvédőrség vezetője arról is beszélt még, hogy a kutyának orvosi kezelésre volt szüksége, amikor hozzájuk került, és kezdetben a gazdája is elutazott Budapestre, hogy ott legyen az állat kórházba szállításánál, és jelezte, később is meglátogatja majd kutyáját.

– Szemtanúk nincsenek, így nem lehet tudni, hogy mi történhetett azon a napon a tanyánál – mondta Tornóczky Anita, hozzátéve, azt még nem lehet megmondani, mennyi időre van szüksége a kutyának a teljes rehabilitációhoz, amiben részt vesznek a kutyakiképzők, majd azután újra gazdához kerülhet Hannibál. Utalt arra is, hogy a kutya jól van, minden vizsgálatot békésen, nyugodtan tűr, szájkosár sem kell rá, pórázon is szépen sétál.

Korábban megírtuk, a kutya évekig békésen élt a tanyán, több tacskóval, és más állatokkal, idegeneket, gyerekeket békésen fogadott, februárban eddig tisztázatlan körülmények között nekitámadt a szomszédban lakó asszonynak. A kutya gazdája ellen eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!