Belföld

2009.11.27. 16:20

Az ORTT-elnök nem segíteni, hanem szankcionálni akar kibeszélőshow-ügyben

Budapest - Nem a műsorszolgáltatókat akarta segíteni a kibeszélőshow-kra kiszabandó szankciók enyhítésére tett javaslatával az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) november 30-i hatállyal lemondott elnöke, aki erről pénteken tájékoztatta az MTI-t. Majtényi László kiemelte: célja a törvénysértések megfelelő szankcionálása volt.

MTI

"Köztudott, hogy korábban a kibeszélőshow-k jogsértéseire az ORTT az én kezdeményezésemre szabott ki a kereskedelmi televíziókra minden addiginál súlyosabb szankciót (az én 24-24 órás javaslatomat mérsékelve 12-12 órás adásfelfüggesztést)" - írta közleményében, hangsúlyozva: az ORTT Fidesz által delegált tagja által kifogásolt módosító javaslatának célja a legkevésbé sem a műsorszolgáltatók megsegítése volt.    

Közlése szerint az ORTT által hónapok óta halasztott ügyek tárgyalását éppen azért igyekszik "minden obstrukció ellenére" elnöki megbízatása utolsó hetén napirendre venni, mert saját voksával látja biztosítottnak a törvénysértések megfelelő szankcionálását.   

Szalai Annamária csütörtöki közleményében - amely szerint a médiahatóság hivatala az RTL Klub képernyőjének 54 órás elsötétítését, a TV2-re pedig 105 millió forintos kötbér kiszabását javasolta a délutáni kibeszélőshow-kban tapasztalt törvénysértések miatt - az áll: az elnök 18, illetve 24 órára változtatná a két szankciót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!