Belföld

2009.08.03. 02:29

Az élet apró örömei - Vivace nemzetközi kórusfesztivál tizedszer

Veszprém - Az élet örömei a mottója a Vivace nemzetközi kórusfesztiválnak, melyet immár tizedik alkalommal rendeztek. Hét nemzet nyolc kórusa dalolt szerelemről, nyárról, vidéki életről. A zsűri a tajvaniak, a közönség a japánok produkcióját díjazta.

Balla Emőke

Folyton változó korunkban örömteli ez az állandóság - fogalmazott Debreczenyi János polgármester a kórusfesztivál nyitó hangversenye előtt. 

A kóruskultúrájáról híres Veszprém - mely a Vivacét a kiemelt fesztiválok közé emelte - tizedik alkalommal fogadta a hazai és a nemzetközi fellépőket, idén a székesfehérvári és a debreceni kórusokat, valamint a szicíliai, japán, lengyel, svéd, tajvani és bolgár énekkarokat; Japánból és Svédországból először érkeztek kórusok. 

Megtapasztalhatták a város szépségét, a magyar zenekultúra értékeit, a házigazda veszprémi együttesek vendégszeretetét. 

A közös muzsikálás során valamennyien átélhették, hogy a zene összeköt; a szombati gálahangverseny végén hét nemzet dala hét nyelven hangzott el közel háromszáz énekes - a fellépő kórusok, valamint Veszprém Város Vegyeskara tagjainak -, a Vivace egyesített fesztiválkó- rusa előadásában. Szervezőknek, fellépőknek, nézőknek is emlékezetes marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!