Belföld

2009.06.03. 02:27

A természetben tanulni is jobb - Kint szabadon futkoshatnak

Megyei körkép - Szinte minden településről részt vesznek a diákok erdei iskolai programban. Mennyire hasznosak ezek a foglalkozások?

nincs nev

Az erdei iskolai foglalkozások a tanév során különböző hegyvidéki, vízparti helyszíneken zajlanak, ahol az alsó és felső tagozatos gyerekek minimum három éjszakát töltenek el faházakban, sátrakban. Az iskolától távolt töltött pár nap alatt a képességfejlesztésre, a közösségi tevékenységekre, a testmozgásra és a környezetismeretre helyezik a hangsúlyt a pedagógusok, valamint kihasználják az együttes tevékenységekben rejlő szocializációs lehetőségeket is.

A veszprémi Rózsa úti iskola negyedikes tanulói tegnap Városlőd felé vették az irányt. Osztályfőnöküktől, Leiker Zsuzsannától megtudtuk, a diákok pénteken jönnek haza az erdei iskolából, ahol többek között kipróbálhatják az üvegcsiszolást, túrákon vesznek részt, számháborúznak, valamint vetélkedőn mérhetik össze a tudásukat. Az első napot a szállás el- foglalása után tájfutással kezdték.

A tanárnő másodszor vitte el diákjait erdei iskolába, a program nem kötelező, így az osztályfőnök dönti el, hogy melyik osztály mehet. Bár matematikaóra nincs a táborban, a közel egy hét mégis hasznosan telik, hiszen sok környezetismerettel kapcsolatos információt gyűjtenek be a tanulók, valamint nagyon sokat mozognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!