Belföld

2009.05.30. 02:28

Jézus ismét a polányiak között Pünkösd Magyarpolányban

Magyarpolány - A híres passiójátékot, amit maga a polányi lakosság ad elő, Jézus szerepében Keresztes János színművész közreműködésével, idén immár tizenhatodszor láthatja a közönség a templomtéren.

Kiss Nikolett

A Jézus életét felelevenítő misztériumjátékban 2000 óta, mióta a település tagja az Európai Passiószövetségnek, a lakosság szerepel főként. Játszik benne a település apraja-nagyja, többek között éppen ez teszi emlékezetessé a produkciót. A rendező Tömöry Péter, a zenét Bakos Árpád szerezte. A látványos szabadtéri előadásban közreműködik a Padragi Bányász Férfikórus és a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör is. Az előadás minden alkalommal 21 órakor kezdődik. Ezen a hétvégén ma és holnap este is bemutatják, majd pedig június 5-én és 6-án is láthatja a közönség. Rengeteg kísérő program lesz, ma délelőtt például a Bakony- Balaton népzenei verseny. Vasárnap kihirdetik a népi ételrecept- és a regionális népművészeti pályázat eredményeit, utóbbi anyagából kiállítás nyílik. Délután néptánccsoportok szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!