Balatonudvari

2017.06.21. 08:51

Sok család lejött a Balatonudvari strandra a szezonnyitó bulira

Balatonudvari - 16. alkalommal tartották meg a hagyományos szezonnyitó napot a tóparti településen. Több helyszínen egész nap tartottak a programok, az iskola végére időzített rendezvényre a helyieket és a nyaralókat is várták.

Sági Ági

- Ez a település alapvetően a gasztronómiára helyezi a hangsúlyt, ilyenkor valamilyen főzőversenyt is tartunk. Most a marhahúsos ételek voltak soron, nyolc csapat versenyzett, mindannyian valamilyen bográcsos gulyás vagy pörkölt jellegű ételt készítettek - mondta el lapunknak Stefanovicsné Sipos Mária programszervező, a faluház vezetője.

Bár erős szél fújt, és nem volt strandidő, a programok kedvéért sok család lejött a strandra. A fanyűvő játékparkban sok hagyományos ügyességi játékot lehetett kipróbálni, és kitelepült a helyi golf klub is, és tartott játékos golf-foglalkozást a gyerekeknek. Écsy Gyöngyi felvidéki mesemondó hangulatos műsort adott, és fellépett az Acro Dance Egyesület. Este mazsorettek felvonulásával és az Ajkai Városi Fúvós Bányászzenekar térzenéjével ünnepélyesen is megnyitották a szezont. Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár köszöntötte a megjelenteket, Szabó László polgármester beszámolt a a település két strandjának tervezett fejlesztéseiről. Sokan vettek részt Szilvássy Katalin kiállításának megnyitóján is, majd az este a Rulett zenekarral strandbulival zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!