Balatonszepezd

2015.06.03. 12:46

Emlékezés Balatonszepezden

Május 9-én Balatonszepezden, a közösségi házban bensőséges megemlékezésre került sor.

Civil Tudósítónktól

A névadó író Bertha Bulcsu (1935-1997) 80. születésnapjára jött össze a falu szépszámú közönsége. Csizmazia Kenéz művelődésszervező meghívta az író özvegyét Nagy Franciska írónőt és lányát, Bertha Franciskát, aki Olaszországban újságíró. A meghívást mindketten örömmel fogadták.

Bertha Bulcsu írói munkásságáról a tőle megszokott színes stílusban Péller Andrásné beszélt. Megemlítette gyerekkorát, amit nagyszüleinél Nemeskeresztúron töltött. Külön beszélt a Magyarország felfedezése sorozatban megjelent Balatoni évtizedek című műről, amely az író egyik fő műve. Ebben írja le Balatonszepezdhez való kötődését, ugyanis itt vásárolt telket és életének hátralévő részét jórészt itt töltötte. Ennek megfelelően tűnnek fel műveiben a szepezdi emberek, a táj, a környezet.

Az előadás után Bertha Franciska olvasta fel édesanyja írását Bertha Bulcsuról. Az ezt követő baráti beszélgetésekből kiderült, milyen sokan őrzik szívükben az író közvetlen, barátságos lényét és mennyire hiányolják.

Sándor Gyuláné

Balatonszepezd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!