Balatonkenese

2015.09.27. 09:47

Kis híján elmosta az eső a kenesei felvonulást

Balatonkenese - Kis híján elmaradt a szüreti felvonulás a tóparti városban, ám az eső végül elállt, így a vidám menet körbe tudta járni a települést.

Szabó Péter Dániel

Hetek óta készültek Kenesén a szüreti vigadalomra, már a hét közepén állt a szabadtéri színpad a városháza előtti téren, ám a folyamatos esőzés miatt végül a sportcsarnokban tartották meg a szombaton mulatságot. A hangulatos programot nyitó szüreti felvonulást azonban nem lehet négy fal között megrendezni, ezért a szervezők szombat reggeltől kémlelték az eget, hogy mikor áll el végre az eső.

Már majdnem lefújták a felvonulást, mire délután három előtt kitisztult valamelyest az ég, így nem volt akadálya annak, hogy a kisbíró vezette vidám menet körbejárja Balatonkenesét. A sort a Conestoga Country Linedance tánccsoport vezette egy szép szőlőharanggal, mögöttük az Eszterlánc mazsorett együttes fiataljai, a Kipp Kopp óvodások és a Szivárvány Népdalkör haladt. Több helyszínen is megálltak, műsort adtak és jófajta bort kínáltak a közönségnek.

Fotó: Szabó Péter Dániel

Késő délután a református templomban borlovagokat avattak, majd a sportcsarnokban Mohamed Fatima előadásával startolt el a szüreti mulatság. Az énekesnőt a Vivat Bacchus együttes követte a színpadon, majd este Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar adott koncertet. A tartalmas napot éjszakába nyúló szüreti batyus bál zárta, ahol a Meggie’s Crew zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!