Balatonkenese

2016.04.27. 14:03

Katonák a kenesei suliban - Honvédelmi foglalkozások a felsőbb évfolyamnak

Balatonkenese – Gépkarabélyokat és pisztolyokat is kézbe foghattak szerdán a Pilinszky iskola diákjai, akik a jövőben honvédelmi szakkörre járhatnak az intézményben.

Szabó Péter Dániel

A balatonkenesei iskola is csatlakozik az országos KatonaSuli programhoz. Az erről szóló együttműködési megállapodást szerdán a diákok előtt írta alá a sportcsarnokban Szabó Károlyné igazgató, Hontai-Cziráki Marianna, a Balatonalmádi Tankerület igazgatója, illetve Piros Ottó ezredes, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) parancsnoka. Az ünnepségen elhangzott, Az együttműködés értelmében az MH RKKK katonái hetente tartanak majd honvédelmi szakkört és katonai foglalkozásokat az iskola felsőbb évfolyamos tanulóinak, akik oly módon megismerkedhetnek a katonák életével, feladataival.

Bagyura János törzszászlós (jobbra) mutatja a kenesei kisdiákoknak a rendészeti központ által használt fegyvereket

Az MH RKKK a közelmúltban rajzpályázatot is hirdetett az iskola diákjainak, akik életkoruknak megfelelően két témakörben (Háry János, Ez itt az én hazám) nevezhettek pályamunkákkal. A beérkezett alkotásokat pedagógusokból és katonákból álló zsűri véleményezte, az évfolyamok legjobbjainak pedig a szerdai ünnepségen adta át a díjakat Piros Ottó, az alakulat parancsnoka.

Piros Ottó ezredes gratulál Nánássy Tordának, a rajzpályázat egyik kenesei díjazottjának

A rendezvény részeként a MH Katonai Rendészeti Központ katonái is bemutatót tartottak a nebulóknak. A sportcsarnokban a fegyverekkel és önvédelmi felszerelésekkel ismerkedhettek meg a diákok, míg az udvaron a rendészek terepjárójába ülhettek be a gyermekek.

Szabó Károlyné igazgató, Piros Ottó parancsnok és Hontai-Cziráki Marianna tankerületi igazgató (b-j.) látták el kézjegyükkel az együttműködési megállapodást

Singer Éva hadnagy, a balatonakarattyai alakulat kommunikációs tisztje lapunknak elmondta, a MH RKKK a napokban a balatonfőkajári iskolával is hasonló együttműködési megállapodást kötött, így a KatonaSuli program keretében a jövőben ott is tartanak majd honvédelmi szakkört az alakulat katonái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!