Balatonkenese

2017.05.23. 12:34

Kálvin János szellemiségét őrzi az új tér Balatonkenesén

Kálvin János a maga idejében megosztó személyiség volt. Sokan szerették, tisztelték, ám volt, hogy menekülnie kellett az általa hozott törvények miatt, melyeket az akkori emberek nehezen viseltek.

Leitner Vera

Tanai azonban több mint ötszáz évvel később is fennmaradtak, így a református hit napjainkban is tovább él – mondta el Tömör István polgármester a korábban Táncsics Mihály utcaként ismert, Kálvin János térré átnevezett terület új névtáblájának avatóján. A balatonkenesei református templom előtti tér átnevezését a Balatonkenesei Református Egyházközség presbitériuma kezdeményezte a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából.

 

– Ahogy maga Kálvin fogalmazott az Institúcióban, egész bölcsességünknek – már amelyik igaz és valóságos bölcseletnek nevezhető – valójában két összetevője van: Isten és önmagunk ismerete. Isten ismerete világosan jelen van a világ és minden teremtmények rendjében, de ennél is világosabban és számunkra érthetőbben az Igében. Emlékeztessen erre a bölcsességre ennek az új térnek a neve, Kálvin János szellemisége lelkisége, legyen közösségünk javára és Isten dicsőségére – mondta el Némethné Sz. Tóth Ildikó lelkész az új névtáblát felavató ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!