Balatonkenese

2016.12.06. 20:30

Jubilált a kézimunkaszakkör

Balatonkenese - Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a helyi kézimunkaszakkör, a jeles alkalom kapcsán kiállítás nyílt a kézimunkázó asszonyok legszebb alkotásaiból.

Kovács Erika

Meghatározó szerepet játszik a tízesztendős Gobelin és Kézimunka Szakkör a település életében, hagyományai megőrzésében - hangoztatta többek között Tömör István polgármester a szakkör működésének tizedik évfordulóján.

Papp Zsuzsanna, a Kultúra Háza kulturális szervezője köszöntőjében kivételes alkalomnak nevezte a mostanit, illetve azt, amit a tíztagú szakkör megvalósít Balatonkenesén.

- Alkotóink, kiállítóink azok az ügyes kezű asszonyok, akik művészi színvonalra emelték tevékenységüket, művészi, művészeti alkotásokat hoztak létre igen kivételesen magas fokon, és teszik ezt a maguk, családjuk, és a kiállítással mindannyiunk örömére - fogalmazott.

Hozzátette: - Kivételes helyeken jellemző, hogy felnőttek önszántukból jókedvűen délutánonként összejövetelt tartanak, a mi varrósaink rendszeresen minden hétfőn itt vannak, és jóízű kacagásuk betölti a termet, a házat.

Tömör István polgármester és a kézimunkaszakkör tagjai a jubileum alkalmából nyílt kiállításon  Fotó: Gondán József

És annál nagyobb öröm nincs, mikor már nem is csak a varrás az összetartó erő, nemcsak a közös hobbi, hanem kirándulások, színházi élmények, vagy a rendszeres testmozgás is. Megjegyezte, tudja, hogy ez a közösség az, amely átsegíti a benne résztvevőket néha olyan élethelyzeteken is, amelyeket egyedül nehezebb lenne elviselni. Ez a közösség igazi ereje, ez az a kincs, amit megélni óriási dolog és kitüntetés, és nekünk is, akik látjuk és érezzük ezt. Ez az a csoport, ahol nincs én, itt csak a mi létezik - mondta Papp Zsuzsanna.

Az ünnepi gondolatok után T. Vajda Márta pedagógus nyitotta meg a kiállítást, miközben felidézte a múltat, majd a Szivárvány Népdalkör szép műsorral lepte meg az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!