Balatonkenese

2017.03.07. 21:00

Kolbásztöltő verseny a kenesei rekreációs központban

Gyönyörű idő, fergeteges hangulat, igazi magyar ízek. Így lehetne jellemezni a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK) szombaton megrendezett kolbász- és hurkatöltő versenyt.

Napló-információ

Másodszor várta falusi hétvégével, disznótoros ízekkel és szórakoztató programokkal a kikapcsolódni vágyókat az MH rekreációs, kiképzési központ. A program keretében szombaton a katonai alakulatok, társszervek és partner szervezetek csapatai kolbász- és hurkatöltő versenyben mérték össze ügyességüket. A tavaly első alkalommal, de hagyományteremtő céllal megrendezett versenyen még csak hat csapat indult, idén háromszor ennyi, 18 csapat nevezett. A négy órás verseny közben a jó hangulatról Bunyós Pityu gondoskodott, a jó pálinkákról és toros ízekről pedig a csapatok, akik minden titkos összetevőt, nagyszülőtől örökölt, vagy más tájegységről hozott receptet bevetettek annak érdekében, hogy a zsűrit lenyűgözzék.

Szarka Eszter, Dudás Olivér és Molnár Gergő, a PE gazdaságtudományi kar csapata kolbászt tölt
Fotó: Singer Éva

Az elnök Gulyás Károly, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár főtanácsosa, Venesz-díjas mesterszakács, a WACS (World Association of Chef's Societies) szakácszsűri tagja, a Magyar Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke volt, tagok: Jónás Ákos mesterszakács, a Hotel Residence Wellness és Konferencia Központ konyhafőnöke és Lőrincz János őrnagy, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ belső ellenőr főtisztje. A szakértők az étkek íze és illata mellett a tálalást is pontozták.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság állhatott, második helyezett a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület lett, a legjobbnak kijáró vándorserleg pedig idén a házigazdánál maradt, mivel a zsűri döntése alapján az MH RKKK csapata készítette a legízletesebb kolbászt és hurkát. A serlegeket Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka adta át a díjazottaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!