Balatonkenese

2017.01.22. 19:15

Apródokat és tiszteletbeli tagokat is avattak

Balatonkenese - Új borkirálynőt is avatott hagyományos Vince-napi bálján a Kelet-balatoni Borrend.

Marton Attila

Győrfi Károly, a borrend elnök-nagymestere és Bisztrai György, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke köszöntötték a közel 150 fős vendégsereget. Benke László mesterszakács a bor hazai gasztronómiában betöltött szerepéről beszélt a nyolcadszor megrendezett borbálon.

Vágfalvi-Kis Edit, a borrend megválasztott borkirálynője és Győrfi Károly elnök-nagymester Fotó: Pesthy Márton

Az est során megkoronázták a borrend történetének harmadik borkirálynőjét, Vágfalvi-Kis Editet, aki Mihalovics Dóra és Nagy Zsanett után tölti be ezt a pozíciót 2020-ig. Feladata a térség borainak népszerűsítése. Az új borkirálynő, akárcsak a kilenc borapród - Kiss Ramóna, Horváth Krisztina, Tatai Tamás, Vágfalvi Attila, Kiss László, Kapturné Bíró Anna Mária, Deák Bárdos Máté, Kovács Flóra, Hajmássy Béla - fogadalmat tettek a borrend zászlósborára, a kékfrankosra. A borrend tiszteletbeli tagjává választotta Benke Lászlót, Bene Sándort és Preisz Istvánt. A bálon a Balaton keleti medencéjének termelői mellett egy somlói pincészet is bemutatta borait.

A bálon közreműködött Elisa Bliss hegedűművész, a talpalávót Dervalics Róbert és zenekara húzta. A vendégek az est során egy szabóság jóvoltából harmincféle hagyományőrző népi és katonai viseletet tekinthettek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!