Balatonfűzfő

2017.04.11. 19:10

Sikeres szemétszüret Balatonfűzfőn

Balatonfűzfő - Helyi önkéntesek több mint öt köbméter illegálisan eldobált hulladékot gyűjtöttek össze a minap.

Marton Attila

A programot szervező Balatonfűzfőért Alapítvány több év szünet után hívta életre ismét a szemétszedő akciót, mondta Lublóy Géza, az akció koordinátora. A kezdeményezéshez mintegy hatvanan csatlakoztak, köztük közel tíz középiskolás, akik közösségi szolgálat keretében vettek részt a szemétgyűjtésben.

Az akciót Balatonfűzfő valamennyi településrészére kiterjesztették. A résztvevők kisebb csoportokban néhány óra alatt mintegy öt-hat köbméter szemetet gyűjtöttek össze, a legtöbbet a városon áthaladó 71-es és 72-es utak mellől és az uszoda környékéről, mondta el Lublóy Géza.

Csala József, a Fűzfőgyártelepi Nyugdíjas Klub tagja is részt vett az akcióban, amit több év szünet után rendeztek meg újra Fotó: Pesthy Márton

Az eldobált hulladék között legnagyobb arányban nejlonzacskók, PET-palackok, energiaitalos és sörös fémdobozok voltak, de elhagyatottabb helyen gumiabroncsot és építési törmeléket is találtak.

A koordinátor reményét fejezte ki, hogy a szemétgyűjtést jövőre ismét megrendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!