Balatonfűzfő

2016.07.14. 15:12

Könnyen nyilvántartásba vehető a kerékpárunk

Balatonfűzfő - Szombaton a helyi strandon folytatódik a Bikesafe elnevezésű kerékpár-regisztrációs program.

Heffler Péter

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság múlt hónapban Balatonfüreden tartotta a Bikesafe elnevezésű országos kerékpár-regisztrációs program helyi nyitórendezvényét, amellyel a biciklitolvajok ellen indítottak átfogó hadjáratot. A helyszínek sora azóta Balatonalmádival bővült, s a nyári turisztikai idény alatt a Balaton-parti településekre koncentrálódnak majd a rendőrség rendezvényei, ahol lesz mód a kétkerekűek nyilvántartásba vételére. A program lényege, hogy az országos nyilvántartásba fényképpel szerepeltetve felveszik az adott kerékpárt, annak alvázszámával, valamint fontosabb ismertetőjegyeivel együtt, így például márka, alkatrészek típusa, sebességek száma is bekerül a rendszerbe. Így az internetes adatbázisban aztán vázszám alapján bárki rákereshet, hogy például az általa vásárolt kerékpár nem lopott-e.

A regisztrációt egy matrica jelzi, melyet az adatok rögzítése után a kerékpárvázra ragasztanak, míg a tulajdonos egy regisztrációs kártyát kap, amivel igazolhatja, hogy övé a bringa, és a kártyán lévő telefonszámon jelentheti be, ha a kétkerekűt netán ellopták. Ha pedig megtörtént a baj, szinte két kattintással meg lehet tenni a feljelentést. A rendőrség továbbá a hirdetési oldalakat is figyeli, tehát ha megjelenik valahol az ellopott kerékpár, egyből feltűnhet, hogy valaki pénzzé akarja azt tenni, tudtuk meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól. Aki pedig szeretné kerékpárját regisztráltatni, annak legközelebb szombaton a balatonfűzfői strandon lesz lehetősége erre.

Címkék#kerékpár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!