Balatonfűzfő

2015.08.04. 17:06

Erdélyi finomsággal készült a feleség a gombócfesztiválra

Balatonfűzfő – Nászútjáról hozta a receptet a fűzfői gombócfesztiválra Király-Bándli Petra. A fiatalasszony nagy sikert aratott a juhsajtos erdélyi étellel.

Prevics Éva

Király-Bándli Petra egy különleges erdélyi étellel készült az idei balatonfűzfői gombócfesztiválra.  Erdélyi micsgombócot készített juhsajttal. Ez egy helyi specialitás, amit a fiatalasszony nemrég, a nászútján kóstolt meg a határon túl a háziak ajánlására.

A fűszeres, sós, többféle darált húsból készült étel eredetileg henger formájú, Petra gondolta újra a küllemét, hogy a gombócfesztiválon is megállja a helyét.

A gombócot fokhagymás-fűszeres tejföllel kínálta, így igazi különlegességet jelentett a program ételeinek listáján. Király-Bándli Petra a Naplónak elmondta: nagyon szeret főzni, a legtöbb étel készítését édesanyjától tanulta. Szívesen kísérletezik új receptekkel, az eredményt pedig újdonsült férje szerencsére nagy örömmel teszteli.

Az asszony, aki a helyi tagóvoda vezetője, már évek óta részt vesz a fűzfői gombócfesztiválon, ami szerinte jó közösségépítő program, és a háziasszonyok számára ötletcserére is remek alkalom.

A korábbi években készített már levendulás kekszgombócot, medvehagymás krumpligombócot és húsos rizsgombócot is.

A hétvégi gombócfesztiválra idén is sokan voltak kíváncsiak. A szakácsok főleg balatonfűzfőiek voltak, de a testvérvárosból, a szlovákiai Nagycétényből is érkeztek gombóckészítők. Csaknem húszféle gombócból gyártott ételt lehetett kóstol-ni, a hagyományos édes vagy fűszeres finomságok mellett egészen különleges alkotások is születtek.

 

Ínyencek is találtak fogukra valót

Szalonnával vagy juhsajttal töltött gombóc, hortobágyi gombóc, kelkáposztába töltött csirkemáj, vagy éppen almából készült sült gombóc is szerepelt a IX. Gombócfesztivál kínálatában.  Király-Bándli Petra helyi fiatalasszony különleges erdélyi étellel készült, melyet nemrég nászútján kóstolt először. A fűszeres, juhtúrós finomság után mindenki megnyalta a tíz ujját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!