Balatonfűzfő

2015.04.28. 15:54

Erdélyi vendégek Balatonfűzfőn

Balatonfűzfő - Erdélyi diákok látogattak az Öveges József Szakképző Iskola, Gimnáziumba a közelmúltban.

Kovács Erika

Az Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium a Határtalanul nevű program keretében pályázaton nyert támogatást a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceummal találkozásra, kirándulásra. Húsz diák érkezett Balatonfűzfőre április 19-én, akiket Mézes József igazgató köszöntött. A két iskola a szakmai programban a számítástechnika szakos diákok által készített iskolai és program készítését vállalta.

Mindemellett a vendég diákok bekapcsolódtak az iskola életébe, hiszen a zeneiskolai és más koncerteken, valamint az Öveges napi diákrendezvényen is részt vettek. Így például együtt sportoltak, főztek az iskola udvarán. Gyalogos városismereti verseny keretében pedig megismerkedhettek Balatonfűzfő városával, a vitorláskikötővel, a horgásztanyával.

Erdélyi és fűzfői diákok sok színes programban találkoztak
Fotó: Kovács Erika

A szeles időben egy órás vitorlázásra is adódott lehetőség, amit a diákok nagyon élveztek. Veszprém megye szépségeinek bemutatása során kirándultak Tihanyba, megnézték az apátságot, sétáltak Balatonfüreden a reformkori központban és a Tagore sétányon, ezután színházi előadást néztek meg a Petőfi Színházban. A program legfontosabb célja a kapcsolat felvétel, egymás iskolai életének megismerése és a szabadidő hasznos, egészséges eltöltése volt. Így számos alkalom nyílt a beszélgetésekre, barátságkötésekre.

- A program közös utazással folytatódik az erdélyi Barótra.. Remélhetőleg a balatonfűzfői diákok élményekben gazdagon, és az erdélyi vendégszeretet szívet melengető érzésével érkeznek majd haza. Az iskola újabb, ezúttal erdélyi partnerrel gazdagodott - mondta Göndör József kollégiumi nevelőtanár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!