Balatonfűzfő

2017.03.26. 18:55

Az alapítvány dönt a civil pályázatokról

Balatonfűzfő - A strandjegy áráról és a Fűzfő-kártya megszüntetésének megvizsgálásáról is döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Marton Attila

Megtárgyalta a testület a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár idei programtervét, amelyből kiderül, ősszel vendégül látják Nyilasi Tibor egykori válogatott labdarúgót, valamint irodalmi estet szerveznek Mül-ler Péter íróval. A következő ülésre az intézményvezetőnek be kell mutatnia a művészeti csoportok működésének, valamint a rendezvények finanszírozását is.

Nem változik a belépőjegyek ára a helyi strandokon a képviselők döntése értelmében. A testület azonban határozott a Fűzfő-kártya megszüntetésének megvizsgálásáról. A kártya eddig a településre érkező turistáknak biztosított ötvenszázalékos árengedményt a strandjegy árából.

A képviselők arról is döntöttek, a helyi civil szervezetek támogatására vonatkozó pályázatokat a Balatonfűzfőért Alapítvány bírálja el. Az önkormányzat egyúttal átadja az alapítványnak a civil szervezetek támogatására idén tervezett ötmillió forintot. A testület elfogadta a balatonfűzfői sport- és turisztikai komplexum fejlesztési koncepciót, amely befektetők bevonásával több nagy volumenű beruházást tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!