Balatonfűzfő

2016.10.25. 19:15

Alkotókedv és kézügyesség - Használati és dísztárgyak is szerepelnek az évfordulós tárlaton

Balatonfűzfő - A kézműves technikák sorát felvonultató kiállításon mutatkoznak be a helyi és környékbeli klubok tagjai.

Marton Attila

A helyi kézműves klub ezúttal is kiállítással ünnepelte alapításának évfordulóját a Jókai Közszíntérben. A tagok többféle csipkevarrási technikával készült munkája mellett gobelin- és keresztszemes hímzéssel készült tárgyak, valamint horgolások és számos dísztárgy is látható a kiállításon. A tárlaton a helyi kézművesek mellett Belső Lászlóné keramikus munkáit és a vilonyai Fürge Ujjak Kézműves Klub tagjainak számos alkotását, például papírfonással készült tárgyait, valamint a helyi hímzőműhelybe járók munkáit is kiállították.

Marton Béla polgármester megnyitójában örömét fejezte ki, hogy a térség közösségei együttműködnek és közösen állítanak ki, végül felkérte a helyi kézműves klubot, készítsenek a településre jellemző alkotásokat, amivel az önkormányzat külföldön öregbítheti Balatonfűzfő hírnevét.

Pető Béláné és Zaharovits Sándorné a tárlaton. Kézműves tárgyakat és kerámiákat is kiállítottak
Fotó: Pesthy Márton

A helyi kézműves klub tagjai közül Cserna Sándorné hímzéseket és dísztárgyakat, Csuka Péterné dekupázs-technikával készített tárgyakat, Karácsony Julianna és Osváth András festményeit állította ki. Emellett Németh Józsefné fűzési munkái, Papp Ferenc gyümölcsmagokból készített dísztárgyai, Papp Józsefné Judit foltvarrásai és Puskorits Jánosné horgolási munkái is láthatók a kiállításon.

Csuka Péterné, a Balatonfűzfői Kézműves Klub vezetője elmondta, többféle kézműves technikát is igyekeznek kipróbálni a tagokkal, például a szalmafonást, a hímzést vagy a foltvarrást, de nem idegenkednek a modernebb technikáktól sem, például a patchwork-horgolástól. Havonta egyszer tartanak foglalkozást, év közben pedig igyekeznek a környező településeken is bemutatkozni.

A megnyitón közreműködött a Fűzfői Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub, valamint Fenyvesi Amina Jázmin és Fenyvesi Zóra Klaudia. A kiállítás november negyedikéig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!