Balatonfűzfő

2014.05.22. 18:42

Ötmilliót kaptak a civilek

Balatonfűzfő – Módosította folyószámlakeret (likvidhitel) szerződését a város önkormányzatának képviselő-testülete legutóbbi ülésén a pénzét kezelő bankkal: az eddigi 150 milliós összeget 80 millióra csökkentették.

Varga Domokos Péter

Marton Béla polgármester szerint ezt elsősorban azért tehették meg, mert megszabadultak a hitelfizetési kötelezettségüktől. A képviselők döntöttek arról is, hogy a városi ivóvíz-szolgáltatást biztosító SAL-X Kft. ügyvezetőjének június 1-től egy év határozott időtartamra Kovács Elemér Pétert nevezik ki.

Órákig tartó vitát eredményezett a civil szervezeteknek és az egyházaknak nyújtandó támogatás elosztás. A civilek között a város ötmillió forintot tudott szétosztani, az első körben hozott takarékos döntést követően még maradt 186 ezer forint oda nem ítélt pénz. Több elhangzott javaslat után Kontics Monikának, a pénzügyi, településfejlesztési és humán bizottság elnökének tervezete eredményezett konszenzust. A város immár legjelentősebb turisztikai rendezvényét, a Fűzfői Gombócfesztivált szervező Balatonfűzfői Vendégváró és Gasztronómiai Egyesület (Vegasz) támogatását 450 ezer forint helyett 550 ezerre emelték. Az egyesület elnöke, dr. Varjú Lajos elmondta, azért kértek pontosan ennyi pénzt, mert tavaly ekkora önkormányzati támogatásból tudták nullszaldósra kihozni a rendezvényt. Költségvetésük ugyan kétmillióra rúgott, de másfél milliót a bevételeikből fedeztek. A fennmaradó 86 ezer forintot a Csebszaltó Nyugdíjas Klub és a Veterán Motoros Baráti Kör között osztották szét.

Az egyházaknak szánt félmilliós támogatásból az előterjesztés szerint 350 ezer forintot kaptak volna a katolikusok, 150 ezret a reformátusok. A javaslat viszont azt is tartalmazta, hogy a városgondnokság nyújtson segítséget a református templom felújításához. Ám a testület Szanyi Szilvia képviselő elképzelése mellé tette le a voksát, a katolikus egyháznak 280 ezer, a reformátusnak pedig 220 ezer forint támogatást ítéltek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!