Balatonfüred

2015.05.04. 07:29

Meddig düböröghet a balatonfüredi szórakoztatópark? (frissítve)

Balatonfüredhez nem illik a szórakoztatóközpont a polgármester szerint. A város betiltotta az éjjel egy óra utáni bulit. Az üzemeltető szerint súlyosan diszkriminatív rendeletet hoztak ellenük.

Prevics Éva

Rengeteg panasz érkezik nyaranta a fürediektől azért, mert a régi Görög falu területén lévő szórakoztatóközpontban túl hangos a buli és az éjszakai élet zavarja a helyieket. Emellett ez a fajta tevékenység semmilyen gazdasági hasznot sem hoz a városnak, hiszen főként egynapos vendégeket vonz és jelentős adóbevétel sem képződik. Éppen ezért végleges döntést kell hozni arról, hogy Füreden kívánatos-a szórakoztatóközpont vagy sem- mondta a legutóbbi képviselő -testületi ülésen a polgármester.

Bóka István hozzátette: a szórakoztatóközpont melletti kempingből minőségi szálláshelyet szeretnének kialakítani, ami mellett szintén nem férne el egy bulinegyed. Kiemelte: már korábban, több alkalommal is figyelmeztette a szórakozóhelyet üzemeltető vállalkozókat, hogy ennek a területnek nem ez a fő funkciója és hosszútávon nem tartozik a város jövőképébe ez a fajta kihasználása.

A képviselők a legutóbbi ülésen döntöttek arról, hogy beltéren is legfeljebb éjjel egy óráig szólhat a zene. Mindez azonban a városnak csak egy bizonyos területén lévő szórakozóhelyekre vonatkozik, méghozzá azokra, amelyek a SunCity szórakoztatóközpontban üzemelnek. Ez az, ami az üzemeltető cég szerint diszkriminatív.

Lucza Árpád a Naplónak elmondta: kétséges, hogy szabályos-e olyan rendeletet hozni, amely csak a városnak egy bizonyos területét érinti. Ez azért is hozza nehéz helyzetbe őket, mert már megkötött szerződéseik vannak a nyárra, hiszen a bulikat már decemberben elkezdik szervezni. Egy április végén elfogadott szabályozást nem tudnak zökkenőmentesen beépíteni a programtervezetükbe. Lucza Árpád azt mondta: napokon belül egyeztetnek még az önkormányzattal a rendelettel kapcsolatban, ám ha nem változtatnak rajta, megtámadják azt.

Kiemelte: soha semmilyen komoly rendbontás nem volt a szórakozóközpont területén és a zajszint is mindig határértéken belül mozgott. Elmondta: szerintünk csak az éjfél után is tartó szabadtéri rendezvényeik lehettek zavaróak.  Kettő ilyen volt évente, hajnali négy óráig tartottak és minden alkalommal kaptak rájuk külön engedélyt az önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!