Balatonfüred

2017.05.19. 16:15

Tizenöt új borlovag

BALATONFÜRED Közgyűlést tartott a Balatonvin Borlovagrend. A tagság elfogadta az éves beszámolót és megválasztotta a tisztségviselőket.

Sági Ági

A nagy múltú borlovagrend elnök-nagymestere továbbra is Koczor Kálmán maradt. A tagok alelnökké Sárközi Miklóst, szakmai alelnökké Simon Cecíliát, kincstárnokká Tóth Gyulát választották. Az ő munkájukat hét elnökségi tag és a háromfős felügyelőbizottság segíti. A borlovagrend célja a borvidék hírnevének öregbítése és olyan rendezvények szervezése, amelyek maradandó élményt nyújtanak az idelátogató turistáknak.

A közgyűlést a Koczor-pincénél tartották Fotó: Balogh Ákos

Az elnök-nagymester részletesen beszámolt a múlt évi eseményekről. Meglátogatták a bécsi Szent Orbán Borlovagrendet is, ahol ünnepélyes keretek között baráti megállapodást kötött a két szervezet. Elmondta, hogy az elmúlt évben tizenöt új tagot avathattak. Végül a pénzügyi beszámoló következett, melyet a tagság elfogadott.

Az este vacsorával, baráti beszélgetéssel és kiváló borok kóstolásával zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!