Balatonfüred

2016.08.24. 19:10

Fotók, szőttesek, festmények, plasztikák és csipkék tárlata

Balatonfüred - A településen és környékén alkotó amatőr és profi festőművészek, fotográfusok és más képzőművészek munkáiból nyílt kollektív kiállítás.

Kekk Sára

Két évvel ezelőtt szervezte meg először a Balatonfüred és Környéke Múzsa Művészeti Egyesület a FüredKult segítségével a balatonfüredi és környéki művészek közös tárlatát. Bóka István, a város polgármestere elmondta, az idei balatonfüredi kollektív tárlaton ismét régiónk festői, fotósai, iparművészei mutatkoznak be egy-egy reprezentatív alkotással.

Egy város ünnepe a harminckét balatonfüredi és környéki, egyéni alkotó közös tárlata
Fotó: Penovác Károly

- Az alkotási vágy az ember sajátja, fontos számunkra, hogy megörökítsük és másoknak megmutassuk azt, amit érzünk, ami körülvesz bennünket. Az alkotás viszont akkor válik művészetté, ha valami többet is tud nyújtani a látottakon túl. Ez a cél, ami felé törekszik mindenki, aki művészettel kezd el foglalkozni - hangsúlyozta Bóka István. Hozzátette, a tárlat katalógusában található életrajzokból kitűnik, hogy a most kiállító alkotók már hosszú ideje közös tárlatok, kurzusok résztvevői, és ezzel együtt a kétévente megrendezett tárlat nemcsak egyének, de egy alkotóközösség sikere is.

Idén sem volt egyszerű dolga a zsűrinek, Valló Ágnes festőművész, Kalocsai Enikő festőművész és Matics Ferenc művészettörténész hosszas vita után választotta ki a tárlatra kerülő darabokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!