Balatonfüred

2015.07.06. 11:45

Pompás Anna-bálra készül Balatonfüred

Sikeres volt programokat szervezni az Anna-bál köré a polgármester szerint. Az idei rendezvényre már áprilisban elfogytak a jegyek.

Prevics Éva

A 190. Anna - bált július 25-én rendezik az Anna Grand Hotelben. A legszebb 15 lányt ebben az évben is a közönség választja ki, arról pedig a szakmai zsűri dönt, hogy közülük ki a bál szépe és annak két udvarhölgye. A bálra szóló jegyek már áprilisban elfogytak- mondta Bóka István polgármester a hétfői sajtótájékoztatón, aki szerint sikeres volt társadalmasítani a bált. Idén is több programot szerveztek a nagy múltú rendezvény köré. Lesz cigányprímás verseny, operagála és a hagyományos szívhalászat sem marad el. Komárom mint Balatonfüred kulturális fővárosa lesz a bál vendége.

Cserép László az önkormányzat művelődési osztályának vezetője elmondta: idén is több ezren vettek részt az Anna- bál előkészítésében.

A bál szépe Viktória díszítésű, az első udvarhölgy Rothschild a második udvarhölgy Apponyi mintás Herendi porcelánvázát kap- mondta Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. A vendégek a vacsorát is Apponyi mintával díszített készletből fogyaszthatják, a manufaktúra összesen 3500 darab porcelánt biztosít a bálra, melyek értéke összesen mintegy 70 millió forint- tette hozzá az igazgató.

A bál sajtótájékoztatóján az előző évi bál szép is jelen volt. Sulák Martina újságírói kérdésre elmondta: számára elsősorban kulturális és eszmei értéke van az Anna-bálnak.

Idén egyébként kilenc 18 éves füredi hölgy érkezik a bálra és huszonegy fiatal lány fogadta el a város meghívását a testvérvárosokból is.

Az idei bál fővédnöke Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter lesz, aki családjával érkezik majd Balatonfüredre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!