Balatonfüred

2015.10.24. 20:03

Őszi múzeumtúra

Balatonfüred - Őszesti múzeumtúrát tartottak a Balaton mellett, melyen rendhagyó tárlatvezetéseken vehettek részt az érdeklődők, koncerttel, múzeumpedagógiai különkiadással és gasztronómiai élményekkel fűszerezve.

Kekk Sára

A Vaszary Galériában október 24-én, szombaton délután négy órakor kezdődtek a programok forralt boros reformkori sétával, amely a Vaszary Kávézótól indult és  végállomása a  Vitorlázeum volt. Ezt követően a galériában a modern magyar festészet remekeiből kiállítás kurátora,  Kovalovszky Márta kalauzolta el a látogatókat a modern és posztmodern kiállításon, majd a kávézóban egy különleges  plakát tárlaton vehettek részt az érdeklődők, melyen bemutatták  az OSZK, Plakát- és Kisnyomtatványtárának válogatott sörplakátjait. A kiállításon olyan különleges darabok is helyet kaptak, mint Brotnyik Sándor Főhercegi mezőgazdasági sörfőzdés plakátja, vagy Bér Dezső Hősök söre plakátja és  a pannonhalmi Vaszary Pincészet borait illetve a Zirci Apátsági Manufaktúra sörkülönlegességeit is megkóstolhatták a kávézó vendégei.

Fotó: Kekk Sára

Ezt követte Plesznivy Edit a Vaszary, Vaszary, Vaszary kiállítás kurátorának tárlatvezetése, aki Vaszary János művészetének meghatározó személyei, helyszínei és motívumai között kalauzolta el a látogatókat, majd a Biedermeier hölgyekkel és történeteikkel ismerkedhettek meg a látogatók Király Nóra tárlatvezető segítségével.

A Jókai Mór Emlékházban este fél héttől Szebeni Zsuzsa, az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum színháztörténésze tartott előadást Laborfalvi Rózsáról, illetve arról, ahogy őt Ignácz Rózsa írónő látta. A nap folyamán a látogatók Jókaivá válhattak, a szervezők Jókai bajuszával, cilinderével és pipájával készítettek képeket a vendégekről a téli kertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!