Balatonfüred

2015.04.27. 14:03

Minden évszakban vízben áll a ház a Kéki dűlőben

Télen, nyáron vízben áll a háza egy balatonfüredi asszonynak. Mindez egy patak miatt.

Prevics Éva

Szabó Béláné nyaralójának kertjébe a legnagyobb szárazságban is csak gumicsizmával érdemes belépni. Az udvar annyira sáros, hogy könnyen beleragad az ember, a ház pincéjébe pedig képtelenség bejutni hosszú szárú gumicsizma nélkül. Mindez a környékén folyó patak miatt, aminek évek óta annyira kezeletlen a medre, hogy a víz ott folyik, ahol utat talál magának.

Az asszony keserűen mutatja egykori konyhakertjét, ami ma már csak egy feltúrt sáros földkupac. Azt mondja: nem ritkán kacsák ücsörögnek a kert tövében az álló vízben, de rengeteg a bogár is és a vaddisznók is szívesen dagonyáznak a lápos talajban. A helyzet miatt nemcsak a balatonfüredi asszony panaszkodik, hanem - elmondása szerint - a többi szomszéd is.

A Kéki dűlőben főként nyaralók vannak, melyeket csak jó időben használnak a messze lakó tulajdonosok. A kerítések mögé pillantva látszik, hogy több ház udvarában áll a víz, mint egy belvizes időszakban, vagy egy nagy esőzés után. De nem csak a kertekben, a bekötőutakon is ömlő vízátfolyások vannak.

Szabó Béláné a Naplónak elmondta: két éve kéri az önkormányzatot, hogy tegyen valamit, vagy legalább segítsen a helyzet megoldásában, idáig azonban nem történt semmi.

A balatonfüredi önkormányzattól mi is szerettük volna megtudni, tervezi-e, hogy segít a nyaralótulajdonosoknak a helyzet megoldásában, ám kérdésünkre nem érkezett válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!