Balatonfüred

2017.08.22. 16:20

Egyre több a nyaraló Balatonfüreden - jövőre már a hínár sem lesz nagy probléma

A város idén is, ahogy minden nyáron, fontos turisztikai helyszín. Egyre több turistát vonz a gyógyvíz, a Jókai Mór Emlékház és természetesen a település két strandja is.

Smidhoffer Eszter

Az Esterházy és a Kisfaludy strand nagy népszerűségnek örvend az idei szezonban. Mindkét fürdőhelyre szép számmal érkeznek nyaralók.

- Strandjaink vendégforgalma mindkét helyen meghaladja a tavalyi időszak adatait. Az Esterházyn tizennyolc százalékkal, míg a Kisfaludy strandon húsz százalékkal nőtt a forgalom. Bevételeink a strandolók létszámával arányosan növekedtek. A legtöbb vendéget augusztus ötödikén fogadta mindkét strandunk, a kánikulai csúcs napján. Látogatási minimumok az esős és hűvösebb napokon voltak. Ilyen volt június első fele és július 25-e környéke. Szerencsére nagy többségben a jó idő, hőség kedvezett, így telve voltak a strandok. A vízminőség nagyon jó, ami sajnos a hínárosodást elősegíti, erre néhány észrevétel érkezett a vendégeink részéről. A mostani szezontól üzemeltetünk egy hínárvágó célgépet, komolyabb eredmény a vízi növények visszaszorításában jövő évre várható. Idén a Kékhullám zászló versenyben mindkét strandunk ötcsillagos minősítést kapott, amire büszkék vagyunk - mondta lapunknak Szőke Szabolcs, a település szervezési és vagyongazdálkodási osztályának munkatársa.

Egy nyugodtabb napon is sokan voltak a strandokon
Fotó: Pesthy Márton

Az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség segítségével és önerőből beruházásokat végzett mindkét strandon. Az Esterházyn új gumiburkolatokat kaptak a játszóterek, az élményfürdők gyermekmedencéi automata árnyékoló szerkezettel újultak. Fejlesztették még a jegy-automatákat, a vendégtájékoztató információs rendszert új webkamerával és fogadótéri kijelzővel látták el.

A Kisfaludy strandon az illemhelyek alkalmankénti zsúfoltságát nyolc új férőhely kialakításával csökkentették. Ezen a strandon a szezon utáni időszakban kezdődnek a jelentősebb strandfejlesztő beruházások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!