Balatonfüred

2016.10.18. 19:15

Megbecsülik az időseket

Balatonfüred - A Balaton Szabadidő- és Konferencia-központban rendezték meg az idősek világnapja városi ünnepségét. Az önkormányzat ünnepi műsorral kedveskedett a nagy számban megjelent balatonfüredi időseknek.

Forgács Ádám

Az időseket Bóka István, Balatonfüred polgármestere köszöntötte. Hangsúlyozta, az emberiség történelmében az idősek mindig nagy tiszteletnek örvendtek, tudásukkal, élettapasztalatukkal máig a közösség fontos alappillérei. Az utóbbi időben - bármeny-nyire felgyorsult a fejlődés -, a társadalmunk alapjai mindig ugyanazok maradnak. Keressük a megoldást a felme-rülő problémáinkra, szüleinkhez, nagyszüleinkhez, idősebb, tapasztaltabb kollégáinkhoz fordulunk segítségért - mondta a polgármester.

Az ünnepség alkalmából fellépett Kék Balaton Dalkör is
Fotó: Balogh Ákos

- Az idősek világnapját 1991-ben rendezte meg először az Egyesült Nemzetek Szervezete. Az esemény megszervezésének célja az volt, hogy az idősek is aktív résztvevői legyenek a társadalmunknak - idézte fel a polgármester.

Bóka István felhívta a figyelmet, hogy egymást támogatva kell élnünk életünket, a fiatalokkal türelmesnek lenni, az időseket megbecsülni. Lehetőségeinkhez képest töltsünk minél több időt az idősekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!