Balatonfüred

2016.07.19. 19:35

Ima és ének a tóparton

Balatonfüred, Balatonalmádi - Negyedszer érkeznek a Csillagösvény program keretében a Balaton-part településeire a Magyar Örökség-díjas szovátai Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar fiataljai a Boldogasszony Iskolanővérekkel és Böjte Csaba erdélyi ferences rendi szerzetessel.

Civil Tudósítónktól

A csoport imádsággal és énekes hálaadással köszöni meg mindazoknak a segítségét, akik az előző években adományaikkal támogatták Marianum-háznak nevezett lelkiségi és kulturális központjuk felépülését Szovátán.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkórus tagjaival a balatonalmádi Wesselényi strandon a két évvel ezelőtti Csillagösvény körút egyik állomásán

A Kós Károly stílusában tervezett kalotaszegi népi architektúrát idéző impozáns missziós központot pünkösdhétfőn Jakubinyi György gyulafehérvári érsek szentelte fel. A festői fekvésű dombtetőn kialakított 1,6 hektáros telken az új intézmény több mint kétszáz felső-nyárádmenti gyermek rendszeres zenei oktatását és nevelését teszi lehetővé. Az iskolanővérek, Nagy M. Vera nővér és a rend társult tagja, Czakó Gabriella tizenkét éve megkezdett tevékenységének méltó teret nyújt az épület, próba- és előadótermet biztosít a gyermekkar számára, lehetővé teszi, hogy saját területükön tarthassák meg foglalkozásaikat, zenei és énektáborokat szervezhessenek a gyermekeknek, valamint szakmai képzéseket a felnőtteknek. Már a főpróbát is megtartották: július első hetében egy 55 fős, háromnapos felkészítő tábor helyszíne volt az új épület, ahol az idei Balatoni Csillagösvény programra készültek kóruspróbákkal. A nyári szünetben augusztusban további három tábort szerveznek még. A már hagyományosnak számító Balatoni Csillagösvény missziós körút célja a hálaadás mellett, hogy adományokat gyűjtsenek az egyelőre szinte üres épület berendezéséhez, bútorok vásárlásához és az épületet körülvevő telekrendezéshez, a diákok által megálmodott játék- és közösségi terek, például focipálya vagy trambulin megvalósításához.

A Csillagösvény idei első állomása ma a déli parton kezdődik, majd csütörtökön Balatonfüreden folytatódik a Koloska-völgyben, pénteken Káptalanfüreden 19 órakor az Angyalos Boldogasszony-templom kertjében (rossz idő esetén a balatonalmádi Szent Imre-plébániatemplomban), illetve a hétvégén Szántódpusztán és Siófok-Kilitiben.

Töltési Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!