Balatonfüred

2016.09.26. 19:05

Helikopter a téren: A szomszédolás mellett az egészségé a főszerep

Balatonfüred – Az első rendezvény még a lakótelepen élők kimozdítására szolgált, de mára már túlnőtte kereteit a rendezvény. A program főszervezője, Pálffy Károlyné egészséges ételekkel kínálta a fiatalokat a rendezvényen.

Kekk Sára

Nem meglepő módon idén is a mentőhelikopter érkezése okozta a legnagyobb mozgolódást a lakótelep szívében rendezett Lakótelepi Szomszédünnep és egészségnapon, a gyerekek rögtön letámadták a járművet. Immáron 17 éve, minden szeptemberben Balatonfüreden megrendezik a Lakótelepi szomszédünnep és egészségnapot, amely egy olyan hétvége, mikor közös játékok, sportolás, akadálypályák, kulturális programok vagy közösségi bolhapiac alkalmával kicsit jobban megismerhetik a településen élők szomszédjaikat, és egy teljes hétvégét áldozhatnak egészségükre.

A program főszervezője, Pálffy Károlyné, független képviselő mindent kézben tartott idén is, míg lapunknak mesélt a mostani szomszédünnepről, többen is hozzá fordultak kérdéseikkel, problémáikkal. - Az első rendezvénnyel az volt a célunk, hogy kimozdítsuk a lakótelepen élőket, illetve, hogy közelebbről is megismerhessük szomszédjainkat. Mára már, szerencsére túlnőtte a lakótelep kereteit a rendezvény, nem csak városunk más lakóövezeteiből, de a környező településekről is érkeznek látogatók a programokra - mondta el lapunknak a szervező.

Nem meglepő módon a mentőhelikopter érkezése okozta a legnagyobb mozgolódást a lakótelepen  Fotó: Penovác Károly

A legjobb dolguk persze a gyerekeknek volt, hiszen a légváron kívül arcfestés, lufi hajtogatás és bütykölde várta őket az óvoda előtti területen. A rendőrség motoros fotózással, kerékpáros ügyességi pályával, KRESZ-teszttel és családi közlekedési vetélkedővel készült, míg a tűzoltók és a mentősök a szolgálati autókat mutatták be a gyerekeknek, akik habozás nélkül ugrottak be a járművekbe.

A programsorozat második napja, szinte teljes egészében az egészségmegőrzésre, prevenciókra koncentrál. A balatonfüredi Állami Szívkórház és a környékbeli rendelők hozzájárulásainak, orvosainak és ápolóinak segítségével számos vizsgálatot tartottak vasárnap az Eötvös Loránd Általános Iskolában. Az érdeklődők részt vehettek vérnyomás-, vércukorszint- és koleszterin mérésen, hallásszűrésen, szívbarát tornán, diabetikus és életviteli tanácsadáson.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!