Balatonfüred

2015.04.21. 19:05

Gyarapodó vadaspark Balatonfüreden

Balatonfüred – Rendkívül jól érzik magukat az állatok a Koloska-völgyi vadasparkban, amit bizonyít a rendszeres szaporulat. Idén már három muflonbárány látta meg a napvilágot.

Tremmer Tamás

A Magyarországon fellelhető nagyvadfajok közül megtalálható itt a gímszarvas, a dámszarvas, az őz, a muflon, a szárnyasok közül pedig a fácán, a fogoly, a tőkésréce.

Az ingyenesen látogatható, 2,2 hektáros területen természetes életkörülményeikhez hasonló módon tartják az állatokat, tudtuk meg Szekrényes Tamástól, a Bakonyerdő balatonfüredi erdészetének igazgatójától. Az állatoknak bőséges az életterük. Mindezt bizonyítja, hogy a tavaly a gím-, a dám-, és mufloncsaládnál szaporulat volt. Idén már három muflonbárány látta meg a napvilágot, de jó esély van arra, hogy gímszarvassal és dámszarvassal bővüljön az állomány.

A természetközeli élettér miatt kihívás, de annál nagyobb öröm, megtalálni a vadat. A területen kilátópontok vannak, ahonnan könnyebben megleshetők.

Az erdészei igazgató elmondta, a vállalat idén további fejlesztéseket tervez a völgyben és a vadasparkban egyaránt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!