Balatonfüred

2015.07.02. 16:55

Budapest hangjai - A Balatonnál lép fel az énekegyüttes

Balatonfüred – Ingyenes nagykoncertet ad a VinCE Balaton borfesztiválon szombat este a Budapest Voices a capella együttes.

Szabó Péter Dániel

A tizenkét kiváló énekesből és egy ütőhangszeresből álló együttes 2013 áprilisában alakult. Különlegességüket az adja, hogy mai magyar underground zenekaroktól adnak elő slágereket, természetesen saját feldolgozásban. Péterfy Bori, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Magashegyi Underground, a Hiperkarma, a Kispál és a Borz, a Tankcsapda és a Quimby dalai is felcsendülnek a Budapest Voices koncertjein.

Az eredeti dalokat Warnusz Zsuzsa művészeti vezető hangszereli, illetve ülteti át a cappella stílusba.Az együttes bemutatkozó nagylemeze tavaly szeptemberben készült el Alternatívák címmel. A megjelenés napján egy különleges, reggeli koncertet is adott a csapat Budapesten, a Szent Gellért téri metrómegállóban.

Július 4-én a VinCE Balaton borfesztivál keretében Balatonfüreden, a Tagore-sétányon található szabadtéri színpadon énekelnek 20 órától. – Mindig nagy öröm ilyen csodálatos helyszínen, fantasztikus borok és emberek társaságában muzsikálni. Másfél órás, ingyenesen látogatható koncertet adunk Füreden, ahova a teljes repertoárunkkal készülünk. Szombat délután egy hajókirándulásra is megy a csapat, ami igazán csodás feltöltődés lesz az esti koncertre – mondta el a Naplónak Faith Ildikó, a Budapest Voices egyik énekese. Kérdésünkre hozzátette, az idei nyár legfőképp munkával telik az együttesnek, mert a koncertek mellett új átdolgozások készítésének is nekiláttak, ami rengeteg próbával jár.

A Budapest Voices a capella énekegyüttes szombat este 20 órától koncertezik Balatonfüreden a Tagore-sétányon. (Fotó: Budapest Voices Produkció)

A füredi fesztiválon a Budapest Voices mellett több zenekar is koncertet ad a hétvégén. Július 3-án 18 órától a Punk Whiskey zenél, július 4-én 18 órától pedig a Matiné zenekar muzsikál a szabadtéri színpadon. Július 5-én 18 órától Antonia Vai, 21 órától pedig a Bohemian Betyars lép színpadra Balatonfüreden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!