Balatonfüred

2016.09.15. 20:30

Litkey Farkas unokatestvére sem csak a vitorlázásban jó

Balatonfüred - Farost, olajpasztell, karctechnika - Litkey Zsolt idei kiállításán számos újdonsággal és - meglepő módon - most kevesebb balatoni témájú festménnyel találkozhattunk.

Kekk Sára

Megnyílt Litkey Zsolt festőművész kiállítása Balatonfüreden, a polgármesteri hivatal Folyosógalériájában. Murányi Eleonóra, a Ferencsik János Alapfokú Művészeti Iskola tanára fuvolaszóval köszöntötte az érdeklődőket.

A tervek szerint Szalontai Ábel fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára nyitotta volna meg a kiállítást, de betegség miatt sajnos vissza kellett mondania a felkérést, így elég meglepő, de mindenki számára érdekes fordulatot vett a megnyitó, hiszen a művész arra kérte a résztvevőket, kérdezzenek tőle, és ő mindenre szívesen válaszol.

Örömmel válaszolt a kérdésekre a megnyitón Litkey Zsolt Fotó: Kekk Sára

Elmondta, szívesen kísérletezik különböző technikákkal, anyagokkal. Például nemcsak vászonra fest, hanem farostra és papírra is, de az olvasztós olajpasztell-technikát is kipróbálta már. Mint mondta, kombinálni is szokta a technikákat, például lakkfilcet is használt egyik olajpasztell képéhez.

A képek többsége télen készült az alkotó műhelyében, hiszen Litkey Zsolt másik hobbija a vitorlázás, mely a nyári időszakban szinte teljesen leköti az idejét. Okta- tóként is dolgozik az egyébként biológus végzettségű festő.

A főként balatoni témájú festmények mellett idén az állatvilág is inspirálta a művészt. A tárlat október 10-ig látogatható a hivatal ügyfélfogadási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!