Balatonfüred

2016.01.20. 12:38

Szelektív hulladékgyűjtés Balatonfüreden is

Balatonfüred – Februártól elindul a városban a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés.

Napló-információ

Február 1-jétől az állandó lakosok számára a város teljes területére kiterjeszti a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Lakóingatlanonként egy darab, 240 literes, kék színű, kerekes hulladékgyűjtő edényt biztosítanak térítésmentesen. Az új kukákba a háztartásban keletkező műanyag, illetve papír hulladékot lehet gyűjteni – ezeket minden hónap első csütörtökén szállítják el térítésmentesen, azaz az első szállítás február 4-én lesz.

A kukát – személyazonosító igazolvány bemutatásával – január 19–február 29. között lehet átvenni Balatonfüreden, a Fürdő utca 20. szám alatti telephelyen, hétfőtől szerdáig 8–15, csütörtökön 8–11, pénteken 8–13 óra között. Az edény átvételekor külön tájékoztatót adnak annak rendeltetésszerű használatáról.

Ezzel egyidejűleg a műanyag- és papírgyűjtő konténerek a gyűjtőszigeteken megszűnnek, azonban az üveg hulladék továbbra is a gyűjtőszigeteken helyezhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!