Balatonalmádi

2016.10.17. 17:40

Páfrányfenyőt ültettek az óvodások - a jövőnek üzentek

Balatonalmádi - Hagyományteremtő szándékkal fát ültetett a helyi óvoda közössége a napokban.

Marton Attila

Az intézmény idén vette fel az Almádi Magocskák Óvoda nevet, a faültetés egyik apropóját ez a változás adta, mondta Beckerné Sabján Ottilia, az intézmény óvodapedagógusa. Hozzátette, a kezdeményezés egyúttal azt is szimbolizálja, hogy bár az óvoda két helyszínen - Bajcsy út és Mogyoró utca - működik, ám a gyerekek és a nevelők összetartoznak.

Meglocsolták az ovisok az elültetett fát, majd énekekből és mondókákból álló rövid műsort adtak
Fotó: Stiger Ádám

A móló közelében, egy játszótér melletti parkban elültetett páfrányfenyőhöz a tervek szerint minden évszakban ellátogatnak majd az óvodából. A faültetésből szeretnénk hagyományt teremteni, és a következő években folytatni, hogy ezzel is felhívjuk a gyerekek figyelmét a környezet megóvására - jegyezte meg az óvodapedagógus.

A faültetésen részt vett Boros László képviselő, aki átadta a fát az önkormányzat nevében Herczegné Budai Bea óvodavezetőnek. Az eseményen az óvodába járó mintegy 225 gyerek, valamint az óvónők és dajkák is részt vettek. Az apróságok énekekből és mondókákból álló rövid műsort adtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!