Balatonalmádi

2016.04.26. 18:50

Több településrészt is megtisztítottak

Balatonalmádi - Erdőtisztítást szervezett a Föld napja alkalmából három helyi civil szervezet, a résztvevők több tucat zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze.

Civil Tudósítónktól

A Honismereti és Városszépítő Kör és az Almádi Gombászok Asztaltársasága már évek óta megszervezi a programot, idén a Zöld Válasz Egyesület is csatlakozott hozzájuk. A lelkes önkéntesek több településrészt is bejártak és jelentős mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze. A résztvevők végigjárták a Halacs-Erdőalja utcát, a Köcsi-tó környékét, a Lóczy teret, a Megyehegy két oldalát a szeméttelepi bejárótól egészen Vörösberényig, a Rákóczi és Felsőörsi utat, valamint a Zichy utcát. A többórás munka alatt konzerv-, sörös- és cigarettásdobozoktól, műanyag zacskóktól és más hulladékoktól tisztították meg az utcákat. A minden évben megrendezett szemétgyűjtés egy üzenet a szervezőktől és a résztvevőktől mindenkinek, aki eddig még nem tanulta meg: védd a természetet, törődj a környezeteddel a lakásajtódon kívül is, tegyél valamit, amivel megmentheted ezt a bolygót. Az első lépés igazán egyszerű: Ne szemetelj!

Kovácsi Szolga Mária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!