Balatonalmádi

2016.09.08. 18:20

Szüreti felvonulás borkóstolással, mustpréseléssel és minikiállítással

Balatonalmádi - Borkóstolás, mustpréselés és szüreti eszközökből nyíló minikiállítás is színesíti a helyi szüreti mulatságot szombaton.

Marton Attila

A településen több mint két évtizedes hagyomány, hogy felvonulással ünneplik a szüretet. Idén nem vonul végig a városon a menet, a vörösberényi településrészt járják be a résztvevők. Az egy-egy hintóból és fogatból álló menet 14 órakor a Hagyományok Házától indul, és a séta után ugyanide térnek vissza a felvonulók, mondta érdeklődésünkre Mohos Mária, a programot szervező Vörösberényi Polgári Olvasókör elnöke.

Az almádi szüreti felvonulások rendjét köti a sokéves hagyomány
Fotó: archív, Stiger Ádám

A menet visszaérkezése után Varga József nótaénekes, valamint a Borostyán Népdalkör, továbbá a Ringató Balaton, a Gurgolya és a köveskáli néptánccsoport ad műsort. A mulatság helyszínén kiállítás nyílik a szürethez kapcsolódó eszközökből, így például darálót, prést, hébért és puttonyt is láthatnak az érdeklődők. A résztvevők bort kóstolhatnak, mustot préselhetnek, valamint megtanulhatják a langallósütés módját is. A program táncházzal zárul Krajcz Károly néptáncoktató vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!