Balatonalmádi

2015.05.19. 17:41

Rekord mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek

Veszprém - Véget ért az ötödik TeSzedd akció. Az országos szemétgyűjtésben 2015. május 15-17. között összesen 1590 helyszínen, a becsült adatok szerint több mint 170 ezer önkéntes szedett szemetet - tudtuk meg a szervezők a Naplónak eljuttatott sajtóközleményéből.

Szám Dorottya

Ezzel megközelítőleg másfél milliárd forint értékű munkát végezhettek el az idei akcióban a hulladékgyűjtők, akik körülbelül 2300 tonna szemetet gyűjtöttek össze a három nap alatt.

A Magyar Turizmus Zrt. is csatlakozott az akcióhoz, a Balatonalmádi Turisztikai Egyesülettel és a Balatonalmádi Városgondnoksággal együttműködve a településen található Leánykökörcsines legelőt tisztították meg a szeméttől.
Fotó: Magyar Turizmus Z
rt.

Az időjárás sok helyen nem kedvezett a szemétgyűjtő akciónak, pénteken a Dél-Dunántúlon, szombaton egy keskeny sávban a Kaposvár-Pécs-Békéscsaba vonalon, vasárnap napközben pedig az ország északkeleti részén esett eső.

Megyénkben több tíz helyszínen gyűjtötték a szemetet iskolai önkéntes szolgálatot teljesítő diákok, családok, önkormányzati dolgozók és civil szervezetek képviselői. Idén először csatlakoztak az akcióhoz a Magyar Honvédség különböző alakulatai.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!