Balatonalmádi

2015.10.08. 10:42

Példás összefogással segítenek egy beteg édesanyán

Balatonalmádi – Jótékonysági vásárt szerveznek egy beteg anyuka megsegítésére helyiek, a kezdeményezéshez már az országhatáron túlról is többen csatlakoztak.

Marton Attila

A gyűjtést egy helyi kisgyermekes édesanyának, Móninak szervezzük, aki a közelmúltban tudta meg, hogy súlyos betegséggel küzd, mondta érdeklődésünkre Csiszár Viktória, a jótékonysági vásár egyik főszervezője, akinek ugyanabba a csoportba járt a gyermeke, mint a beteg anyukáé.

Fotó: Balogh Ákos

- A betegségem és a fájdalmaim miatt nem tudok dolgozni, emiatt kiesik a fizetésem a családi kasszából, amelynek fő bevételi forrása az én keresetem volt - mondta megkeresésünkre az anyuka, Móni. Az asszony hasnyálmirigyrákban és tüdődaganatban szenved, jövő héten műtik. Azt mondta, reménytelen és kilátástalan volt a helyzetük, a kezdeményezésnek hála lesz mit enniük télen és fűteni is tudnak majd.

A nehéz körülmények között élő családnak súlyos terhet jelent, hogy Budapestre kell ingáznia a vizsgálatok miatt, ezért Viktória úgy érezte, közösségi összefogásra van szükség. A vásárra bárki bármilyen adományt bevihet, ami másnak értékes lehet. A vásárlás becsületkassza alapján működik majd, vagyis az adományokért olyan összeget fizethetnek a résztvevők, amit jónak látnak, a bevétel egészét a családnak juttatják, magyarázza Viktória, aki Strennerné Simon Vera segítségével szervezi az akciót.

Bár a jótékonysági vásárt még csak néhány napja kezdték szervezni, már most nagyon sok támogató jelentkezett. A felajánlók közül sokan felajánlottak ruhát, cipőt, könyveket, játékokat is. Ha valaki tartós élelmiszert vagy tisztítószert adományoz, azt nem értékesítik, hanem közvetlenül a családnak adják, mondta Csiszár Viktória.

A helyiek mellett Veszprémből és Pápáról, sőt, a határon túlról is érkezik segítség, ugyanis Ausztriából és Kanadából is csatlakoztak már a kezdeményezéshez. A magánszemélyek mellett akad a felajánlók között több cég: az egyik gyógyszertár egy vitamincsomagot ajánlott fel, egy ételkiszállítással foglalkozó vállalkozás pedig a kiszállított ételek mellé a rendezvényről szóló szórólapot is odaadja, mondta Csiszár Viktória.

A jótékonysági vásárt október 16-án, pénteken rendezik a Balatonalmádi Családsegítő központban 10 és 17 óra között. A családnak a vásárra történő felajánlásokkal lehet segíteni, egyelőre a pénzadományok fogadására alkalmas bankszámlaszámot nem hoztak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!