Balatonalmádi

2016.08.30. 19:10

Önkéntes polgárőrök - Diákok kapcsolódtak be a járőrszolgálatba

Balatonalmádi - Középiskolások segítették a helyi polgárőr-egyesület munkáját a borhetek alatt.

Marton Attila

A Balatonalmádi Polgárőr Egyesület kötelekében először teljesítettek szolgálatot önkéntes diákok, mondta Balogh Csaba, az egyesület elnöke. A Magyar-Angol Tanítási nyelvű Gimnázium két tanulója a borhetek alatt segítette a szervezet munkáját. A fiatalok az egyesület egy-egy tagjával teljesítettek szolgálatot, összesen mintegy húsz órát. A fesztivál alatt vigyáztak a rendre, járőröztek, gyakran adtak útbaigazítást a vendégeknek, valamint biztosították a kordont az augusztus huszadikai tűzijáték alatt.

Balogh Csaba, Ficsor Attila önkéntes és Hilbert Elek polgárőr Fotó: Stiger Ádám

Az elnök megjegyezte, a diákok ősztől újra csatlakoznak a polgárőrökhöz, és részt vesznek a járőrszolgálatban. A köz szolgálata az egyén számára is hasznos hosszú távon, ezt reményeik szerint még többen felismerik a jövőben, vélekedik az elnök, aki arról is beszélt, az idei nyáron javult a közbiztonság a településen, amelyhez a polgárőrség munkája is hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!