Balatonalmádi

2015.11.26. 19:31

Nőtt a strand bevétele

Balatonalmádi – Több ponton módosított a helyi adókról szóló rendeleten a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Marton Attila

A változtatás értelmében az idegenforgalmi adó mértéke tíz forinttal, 460 forintra nőtt, a háziorvosok és védőnők iparűzési adója ötven százalékkal csökkent, míg a kivett táborhelyként nyilvántartott telkek után egységesen 150 forintot kell fizetni négyzetméterenként. A testület arról is döntött, a strandot az önkormányzat helyett a városgondnokság üzemelteti a jövőben. A második számú felnőtt háziorvosi körzetben januártól Hutvágner Andrea helyett Király Tünde látja el a feladatot két éven át. Változatlan marad a helyi iskolák körzetbeosztása, miután a Klik Balatonalmádi Tankerülete nem látja indokoltnak a változtatást.

A testület elfogadta a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár idei évre vonatkozó beszámolóját, valamint jövő évi munkatervét, továbbá a turisztikai szezonról szóló beszámolót, amelyből kiderül, a három balatonalmádi strand jegyárbevétele 38 százalékkal haladta meg az előző évit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!