Balatonalmádi

2016.10.08. 18:44

Minden a tökről szólt

Balatonalmádi – Fantáziadús tökfaragványok készültek és sütőtökös ételeket is lehetett kóstolni a hagyományos tökfesztiválon szombaton.

Marton Attila

A Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja (NaBE) immár tizenötödször szervezte meg a tökfesztivált, amelyre ezúttal is több százan voltak kíváncsiak a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előcsarnokában. A délután legnépszerűbb programjának ezúttal is a tökfaragás bizonyult. Több tucatnyi tököt munkáltak meg a résztvevők, a legtöbben a jól ismert Halloween-töklámpásra emlékeztető módon faragták ki a kisebb-nagyobb takarmánytököket, de akadt, aki a népszerű animációs film főszereplői után minyont ábrázoló alkotással örvendeztette meg a látogatókat.

A hagyományokhoz híven tökös ételeket is lehetett kóstolni. Idén száz kiló sütőtököt és húsz kilogramm főzőtököt dolgoztak fel az egyesület tagjai, az alapanyagból sütőtökös ital és leves, sós ételek és édes sütemények is készültek, mondta Németh Jánosné, a NaBE balatonalmádi csoportjának vezetője.

A tökfaragás és az ételek kóstolása mellett tökmeséket is hallhattak a gyerekek, valamint a Balaton élővilágát bemutató társasjátékkal is játszhattak az apróságok, míg a felnőtteknek az egyesület tagjai tartottak környezetvédelmi tanácsadást, és ajánlottak környezetbarát tisztítószereket a résztvevők figyelmébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!