Balatonalmádi

2015.07.24. 18:56

Mesék, operett és pálinka - Hungarikumok Balatonalmádiban

Nemzetünk értékeit, a hungarikumokat mutatja be az idei fesztivál, neves pálinkákkal, gasztronómiai ínyencségekkel és kézműves, népi-iparművészeti termékekkel.

Kekk Sára

Az idei Hungarikum fesztivál több szempontból is különlegesebb az előzőknél. Ebben az évben tizenkét napossá bővült a rendezvény és a színpad is új helyre került – mondta megnyitó beszédében Gyenes Ákos, a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület elnöke, - Reméljük, a színpad áthelyezésével kevésbé fogjuk zavarni az esti órákban Balatonalmádi lakosságát, és még több embert vonz majd ebbe a gyönyörű városba a rendezvény. Minden nap gyermekprogramokkal, a visszatérő vendégeinknek már jól ismert Horváth Márta mesemondóval és egyéb interaktív játékokkal készülünk, míg a késő délutáni programok között a táncházaktól, a filmzenei- és táncdal örökzöldeken át, a színi előadásokig minden megtalálható.

Fotó: Stiger Ádám

Gyenes Ákos kiemelte, az idei a hetedik Hungarikum fesztivál, melyen idén is fontos, hogy helyi és környékbeli népművészeti és kézműves mesterek, borászok és éttermek kapjanak megjelenési lehetőséget. A 2012-es évben elfogadott Hungarikum törvény alapján, az elmúlt években ötven hungarikumot jegyzett fel a Magyar értéktár, melyből tizet a fesztiválon is megtalálhatnak az érdeklődők.

A hivatalos megnyitón beszédet mondott még  Gráfik Imre magyar etnográfus, muzeológus, a Balatonalmádi Város Értéktár Bizottságának elnöke. Elmondta, Balatonalmádi önkormányzata a lehető leggyorsabban reagált a 2012-es Hungarikum törvényre, így már 2013-ban létrehozták a városi Értéktár Bizottságot, akik szintén nem tétlenkedtek, így az elmúlt két évben már 19 helyi értéket sikerült besorolniuk, köztük a Szoborparkot, a vöröskő fejtést és a teniszpályát is.

A beszédek után az Országos Musical és Operett Kurzus csodálatos palotását és operett előadása szórakoztatta a helyi értékekben elmerülő közönséget, majd az estét DJ Döme retro diszkója zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!