Balatonalmádi

2016.05.01. 17:05

Majális retróhangulatban: Almádiban egy veterán busz volt a sztár

Balatonalmádi - Sétabuszozás, kiállítás és kulturális programok is várták az érdeklődőket a helyi majálison.

Marton Attila

Balatonalmádiban nyolcadik éve a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár szervezi meg a majális programrajait, nem volt ez másként idén sem. Az intézmény előtti parkolóban napközben kirakodóvásár várta az érdeklődőket, a gyerekeknek ugrálóvárat állítottak.

A majális egyik legnagyobb attrakciója egy Ikarus 55-ös busz volt, amellyel sétabuszozni lehetett a városban. A jármű félórás turnusokban szállította az utasokat. Délután Volt egyszer egy utasellátó címmel nyílt vándorkiállítás, amely azt mutatja meg, hogyan nézett ki egykor egy utasellátó fülke, és milyen tárgyakat, evőeszközöket használtak az étkezőkocsiban. Sokan voltak kíváncsiak a régi motorok bemutatójára is.

A színpadon fellépők váltották egymást, műsort adott a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a Bonita Sporttánc Egyesület, és a Gurgolya gyermek néptáncegyüttes Az eső miatt végül idő előtt befejeződött a program, így a Rock-kanok esti koncertje is elmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!