Balatonalmádi

2016.06.21. 20:35

Hattyú-bál a tóparton - Közös feladatuk tenni a település jövőjéért

Balatonalmádi - Hét év kihagyás után ismét megrendezték a város régi szezonnyitó jótékonysági eseményét, a Hattyú-bált. A szervező Almádiért Közalapítvány a bevételt a városi újság kiadására és a Balaton Játékpont további fejlesztésére szánja.

Civil Tudósítónktól

Már a kísérőrendezvények iránt is nagy volt az érdeklődés, a hagyományos felvonuláson lovas huszárok, lovas hintó, fúvószenekar, népi táncosok és természetesen csodaszép báli ruhákba öltözött hölgyek, urak vettek részt. A Városház téren megtartott színpadi műsor keretében felléptek a két helyi általános iskola diákjai, és koncertet adott a Várpalotai Bányász Fúvószenekar.

A Hattyú-bál előtti hagyományos felvonuláson szép báli ruhákba öltözött hölgyek, urak vettek részt
Fotó: Szögedi Miklós

A Pannónia Kulturális Központ teljesen átalakult erre az alkalomra, a szervezők meseszép dekorációt álmodtak meg, a teremre szinte rá sem lehetett ismerni. Hófehér selyemmel borított, zöld masnis székek, a körasztalokon cirádás névkártya a menüvel, hófehér orchideák csipkeszerű kaspókban, elegancia és kifinomult báj jellemezte a helyszín berendezését.

Dudás Zsolt, a szervező alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a bál a városi összefogás jelképe, hiszen közös feladatunk tenni Almádi jövőjéért. Polgárdy Imre - a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke - a rendezvény védnökeként örömét fejezte ki a régi szép hagyomány újjáélesztése miatt.

A bálozó közönséget először Silye Kata és Dergez Márk varázslatos keringője, majd Káplán György énekművész, Ihász Irén művésztanár és Németh Anna zongoraművész színvonalas műsora szórakoztatta. A nem mindennapi menü háromféle választékot tartalmazott, a vendégek többet között füstölt lazacot, kacsamájat, pácolt sertésszüzet, valamit könnyű desszerteket fogyasztottak.

A tombolán több mint negyven értékes tárgyjutalom került kisorsolásra, a fődíj pedig Veszeli Lajos balatonalmádi festőművész egy rendkívül értékes alkotása volt.

Juhászné Vincze Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!